ABC Zwemmen ENVOZ

Word een echte vriend van het water

Het Envoz ABC zwemmen is gericht op kinderen vanaf 3 jaar. Van 3 tot 4 jaar heet het Teddyzwemmen waarbij het watervrij maken en basis van de zwemslagen ten grondslag ligt. Heel snel wordt gestart met survival, red jezelf oefeningen.

 

Envoz survival Zwem-ABC Bij het Envoz survival Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker.

 

Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

 

Bij het B diploma wordt er geoefend voor de uitbreiding van de zwemslagen en het duiken. De zwemveiligheid is bij het Envoz survival Zwem-ABC een belangrijk onderdeel. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.